Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010

Το Facebook PhotoZoom μεγεθύνει όλες τις φωτογραφίες του Facebook στο φυσικό τους μέγεθος

θέλετε να βλέπεται τις φωτογραφίες στο Facebook χωρίς να κάνετε κλικ πάνω τους η να ανοίγεται άλλη καρτέλα? εάν ναι τότε εγκαταστήστε το Facebook PhotoZoom που μεγεθύνει τις φωτογραφίες σε πραγματική διάσταση απλά τοποθετώντας το ποντική πάνω στην εικόνα

με κλικ στο εικονίδιο κάτω δεξιά και δίπλα απ το παράθυρο του chat απενεργοποιείτε το πρόσθετο.


Facebook PhotoZoom για τον Firefox
Facebook PhotoZoom για Google Chrome

Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010

Καθαρίζοντας το εμπορικό τρίγωνο μαζί με τους atenistas


Φυτεύσαμε δέντρα στο Εμπορικό Τρίγωνο


Φύτευση δέντρων και φυτών σε υπάρχοντα παρτέρια του Εμπορικού Τριγώνου που για διαφορετικούς λόγους είχαν μείνει χωρίς την παραμικρή βλάστηση και ενημέρωση οδηγών οι οποίοι χρησιμοποιούν τους πεζόδρομους της περιοχής για την προσωρινή στάθμευση των οχημάτων τους.

Ημερομηνία: 11 Δεκεμβρίου 2010
Δράση: Φύτευση δέντρων και φυτών σε υπάρχοντα παρτέρια του Εμπορικού Τριγώνου που για διαφορετικούς λόγους είχαν μείνει χωρίς την παραμικρή βλάστηση και ενημέρωση οδηγών οι οποίοι χρησιμοποιούν τους πεζόδρομους της περιοχής για την προσωρινή στάθμευση των οχημάτων τους.
Ήμουν εκεί: Η δράση ήταν αρχικά προγραμματισμένη για την Κυριακή. Άλλαξε όταν δημιουργήθηκε ζήτημα από τη στάση εργασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς που θα καθιστούσε την πρόσβαση στο κέντρο άκρως προβληματική. Έτσι μεταφερθήκαμε Σάββατο. Αυτό που δεν μπορούσαμε να υπολογίσουμε ήταν το απότομο/χοντρό κρύο και τη χιονόπτωση ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Τελικά η παράμετρος του καιρού αντί να μας κλονίσει (εμάς και, κυρίως, την προσέλευση στη δράση) έγινε το κερασάκι στην τούρτα μιας μοναδικής και αξέχαστης ημέρας.
Οι 30-35 αποφασισμένοι γενναίοι atenistas χωριστήκαμε σε δύο ομάδες.
Το γκρουπ της ομάδας access όργωσε κυριολεκτικά τους πεζόδρομους του Εμπορικού Τριγώνου διαπιστώνοντας αυτό που υποψιαζόμασταν ή γνωρίζαμε ήδη: ολόκληρη η περιοχή λειτουργεί σαν κανονικό οδικό δίκτυο με το πέρα-δώθε των ΙΧ ασταμάτητο και ενοχλητικό. Εμείς κάναμε τη δουλειά μας αφήνοντας τα φυλλάδια των atenistas είτε στα παρμπρίζ είτε πιάνοντας (φιλική) κουβέντα με τους ίδιους τους οδηγούς κι εξηγώντας τους τι ακριβώς κάνουμε.
Η άλλη ομάδα (κυρίως μέλη της green με πρώτο τσαπί τον Παναγιώτη Παναρίτη) έπιασε δουλειά αμέσως εντοπίζοντας αρχικά τα σημεία παρέμβασης των atenistas: οκτώ εγκαταλελειμμένα/»ξυρισμένα» παρτέρια και ζαρντινιέρες σε ολόκληρο το Εμπορικό Τρίγωνο. Εκεί που κάποτε υπήρχαν δέντρα και φυτά τώρα έχασκαν σαν μαύρες τρύπες με ξεραμένο χώμα. Σε δύο περιπτώσεις για να μπορέσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας έπρεπε να βρούμε τον οδηγό ΙΧ που είχε παρκάρει πάνω στο κενό παρτέρι ή να αφαιρέσουμε κομμάτια από τσιμέντο! Λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με το θέαμα ενός μεταμοφωμένου σημείου μέσα στην πόλη. Τώρα οι χαρουπιές μας και οι ανθεκτικοί πυράκανθοι ψιθυρίζουν στους διερχόμενους Αθηναίους το μήνυμα των atenistas: μια μικρή αλλαγή είναι η μόνη δυνατή αφετηρία για την αμέσως πιο μεγάλη.
Χρόνος: 2 ώρες και 45 λεπτά.
Συμμετοχή: 35 άτομα.
Κόστος δράσης: 200 ευρώ. (Στο κόστος περιλαμβάνεται και η εκτύπωση 8.000 φυλλαδίων που θα χρησιμοποιηθούν και σε μελλοντικές εξορμήσεις της ομάδας access) που καλύφθηκε από τους συμμετέχοντες και ποσό απ’ το ταμείο.
Ευχαριστίες: Στο φυτώριο του Δημήτρη Πονηράκη (25ης Μαρτίου, Άγιοι Ανάργυροι) για τη διάθεση δέντρων και φυτών σε πολύ καλές τιμές. Στον Θάνο Τσούκα και στην Αναστασία Βασιλοπούλου για την μεταφορά τους από το φυτώριο στο κέντρο. Στον καταστηματάρχη Βίκτωρα Μάτσα  για την πολλαπλή βοήθειά και συμμετοχή του.  Και στον κύριο Παύλο Βασιλάκο, ιδιοκτήτη του ανθοπωλείου που βρίσκεται πάνω στην πλατεία Αγίας Ειρήνης για τη δωρεάν παραχώρηση δέντρου, όταν «αποτσιμεντώθηκε» μη «προυπολογισμένο» παρτέρι και προέκυψε σχετική ανάγκη.
φορτωμένος με 2 φτυάρια είμαι έτοιμος για δράση!!
δίνοντας ''μάχη'' με μερικά παρτέρια που είτε είχαν τσιμέντο και είχαν γίνει parking για τα αυτοκίνητα είτε υπήρχαν πέτρες και σωλήνες.
ο κος Θάνος εδώ που έφερε όλα τα δέντρα με το αυτοκίνητό του...και πολλά απ τα εργαλεία...τον ευχαριστούμε πολύ!
αυτός ο κύριος αξίζει πολλά μπράβο και είναι η απόδειξη οτι υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται ακόμα για τον τόπο τους.δεν είναι μέλος τον atenistas είναι ένας καταστηματάρχης που πήρε την κατάσταση στα χέρια του και μας βοήθησε σε δύσκολο σημείο... άξιος.τον ευχαριστούμε πολύ!
dim o spiderman!!!
τι να πω.... δεύτερη φορα που συμμετέχω στις δράσεις των atenistas και είμαι κατενθουσιασμένος!δεν περίμενα τέτοια εξέλιξη και αναγνώριση των προσπαθειών μας....

Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010

John Lennon 30 χρόνια από τον θάνατο του!

Ήταν σαν σήμερα όταν ο «αρχηγός» του θρυλικού συγκροτήματος των Beatles, οJohn Lennon πυροβολήθηκε έξω από το διαμέρισμά του στην Νέα Υόρκη. Ήταν σαν σήμερα όταν το rock έχασε ένα μεγάλο παιδί. Οι Fans των Beatles από την δεκαετία του 60 με αυτή την δολοφονία αισθάνθηκαν ότι μόλις ξεπέρασαν την εφηβεία τους. Αναγκάστηκαν να μεγαλώσουν. Οι fans των Beatles που δεν είχαν γεννηθεί τότε, φαντάζονται τον John Lennon σαν μία μυθική παρουσία. Τα στρογγυλά γυαλάκια του καθόρισαν το στυλ αρκετών γενεών. Και οι εκδηλώσεις που γίνονται παγκοσμίως στην μνήμη του, 30 χρόνια μετά τον θάνατό του, πολυπληθείς.
Θα συγκεντρωθούν στο Central Park της Νέας Υόρκης και θα ανάψουν κεριά στην μνήμη του. Στο Liverpool, έχουν στήσει ανδριάντα του και εκατοντάδες μουσικοί της Αγγλικής σκηνής συγκεντρώνονται  να αναπαράγουν μία θρυλική φωτογραφία του 1968. Πρώην παιδιά των λουλουδιών δηλώνουν πως θα μαζευτούν στα σπίτια τους να τραγουδήσουν τα τραγούδια του και να θυμηθούν .
Το αυτοκίνητο του John Lennon :via@digitalife.gr

Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010

φλέγεται το κέντρο αυτή την στιγμή.(φωτο)


 φωτογραφίες από πατησιών ώρα 6:30. φωτιά στους κάδους και σε οτι βρουν μπροστά τους-σπάνε  οτι κυριολεκτικά βρουν  μπροστά τους...(φανάρια, βιτρίνες. τηλεφωνικούς θαλάμους.....), βάφουν τους τοίχους και το μετρό... δακρυγόνα και αποπνικτική ατμοσφαίρα σε όλο το κέντρο.

Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010

Παρέλαση καθαριότητας: Ομόνοια/Πατησίων---Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέριΚυριακή 5 Δεκεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι. Με ευκαιρία την παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού διοργανώνουμε μια πραγματική καθαριστική παρέλαση ! Και μάλιστα επί της οδού 28ης Οκτωβρίου ή αλλιώς στην πολύπαθη Πατησίων!
Σημείο συνάντησης: μετρό Ομόνοια, έξοδος Πανεπιστημίου έξω από το ΝΕΟΝ.
Θα τρίψουμε, θα καθαρίσουμε και θα βάψουμε ότι βρούμε μπροστά μας επί της Πατησίων από τη συμβολή της με την Πανεπιστημίου έως τη συμβολή της με την Καποδιστρίου.
Μαζί με την καλή μας διάθεση φέρνουμε ο καθένας, και ένα μικρό σετ ειδών καθαρισμού με είδη που κατά κανόνα υπάρχουν σε κάθε σπίτι και θα είναι απαραίτητα :
· Γάντια
· Σύρμα / Σφουγγάρι για σκληρές επιφάνειες
· Λεκάνη / κουβά
· Καθαριστικό (κατά προτίμηση οικολογικό)
· 1 μπουκάλι νερού άδειο
· 1 σακούλα σκουπιδιών
Προαιρετικά, μπορείτε ακόμα να φέρετε:
· Παλιά φανελάκια ή κομμάτια παλιό ύφασμα
· Ξύστρες (για αφίσες και τσίχλες)
Ας βάλουμε όλοι ένα χέρι να ομορφύνουμε έναν από τους ωραιότερους δρόμους της Αθήνας!

Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010

Νέο bit από την Shaya - In your Eyes

Αγοράστε τα πάντα ποιο φτηνά από το εξωτερικό με λίγα κλικ!

Σίγουρα η Ελλάδα έχει υψηλές τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες γι αυτό έρχεται να δώσει την λύση μια μηχανή αναζήτησης προϊόντων όπως το αντίστοιχο πολύ καλό Ελληνικό site http://www.skroutz.gr/ έτσι και στο εξωτερικό υπάρχει το http://skinflint.co.uk/eu/ Περιλαμβάνει αρκετές κατηγορίες και έχει τα μεγαλύτερα διαδικτυακά και μη καταστήματα. αξίζει να το επισκεφτείτε.!

arab bike drift

Drifting on snow με βυτιοφόρο

Ενας Γερμανός, πήρε το βυτιοφόρο του και είπε να “παίξει” πάνω στο χιονισμένο δρόμο. κορυφαίο!
via@autoblog.gr

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2010

Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον κ. WikiLeaks

Η Interpol εξέδωσε σήμερα Τετάρτη διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον ιδρυτή του WikiLeaks, καθώς ο παγκόσμιος σάλος από την μαζική δημοσιοποίηση απόρρητων διπλωματικών τηλεγραφημάτων των ΗΠΑ εξαπλωνόταν από το πεδίο των σχέσεων μεταξύ κυβερνήσεων και στις χρηματαγορές.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ανέστειλε την πρόσβαση των μελών των ενόπλων δυνάμεων σε ευαίσθητα έγγραφα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να αποτρέψει ενδεχόμενες νέες διαρροές, ενώ οι ηγέτες της Γαλλίας και του Πακιστάν είναι οι τελευταίοι που έρχονται στο επίκεντρο της προσοχής λόγω των επικοινωνιών που δημοσιοποιούνται.
Ο Τζούλιαν Ασάντζ, ο 39χρονος αυστραλός χάκερ που ίδρυσε τον ιστοτόπο που προβαίνει στις αποκαλύψεις, καταζητείται από τις αρχές της Σουηδίας, όπου τον βαρύνουν κατηγορίες περί βιασμού μιας γυναίκας και παρενόχλησης μιας δεύτερης. Ο Ασάντζ διαψεύδει τις κατηγορίες.
Η Ιντερπόλ, που εδρεύει στη Λιόν της Γαλλίας, ανακοίνωσε νωρίς σήμερα Τετάρτη ότι ειδοποίησε όλα τα κράτη-μέλη της να συλλάβουν αμέσως τον Ασάντζ όπου τον εντοπίσουν. Ο Αυστραλός ζει αρκετό καιρό το χρόνο στη Βρετανία και στη Σουηδία. Λέγεται ότι ζει σαν φυγάς και σπάνια κοιμάται δυο φορές στο ίδιο σημείο.
Η κυβέρνηση του Ισημερινού εμφανίστηκε να προσφέρει άσυλο και υπηκοότητα στον Ασάντζ χθες Τρίτη, αλλά ο πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα απέσυρε την προσφορά μερικές ώρες αργότερα λέγοντας ότι ο Αυστραλός "δε θα έπρεπε" να είχε προχωρήσει στην παραβίαση του νόμου των ΗΠΑ.
Ο Ασάντζ προανήγγειλε μιλώντας στο περιοδικό Forbes ότι πρόκειται να ακολουθήσουν αποκαλύψεις για μια τράπεζα, που θα ρίξουν φως "στο πώς συμπεριφέρονται οι τράπεζες σε επίπεδο διοίκησης με τρόπο που θα προκαλέσει έρευνες και μεταρρυθμίσεις, υποθέτω". 
via@totefteri.blogspot.com

Κερδίστε την καλύτερη webcam της Logitech!

HD Pro Webcam C910, χαρακτηρίζονται ως οι καλύτερες web cam που κυκλοφορoyn αυτή τη στιγμή στην αγορά. Είναι κάμερες για χρήση κυρίως από φορητούς υπολογιστές (αν και όχι μόνο) που ενσωματώνουν ποιοτικό φακό, αισθητήρα ανάλυσης 5 Megapixel που επιτρέπει την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων σε υψηλή ευκρίνεια (720p) και τη σύλληψη φωτογραφιών στα 10 Megapixel, αλλά και προηγμένο μικρόφωνο για σωστή απόδοση της ομιλίας του χρήστη χωρίς παρεμβολές από το γύρω περιβάλλον. Μια σειρά από βοηθητικές τεχνολογίες, καθώς και το συνοδευτικό λογισμικό της Logitech, βοηθούν τις HD Pro Webcam C910 να αποδίδουν εξαιρετικά ακόμη και σε συνθήκες κακού φωτισμού.

Η κλήρωση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 12/12 και οι νικητές/νικήτριες θ' ανακοινωθούν τη Δευτέρα 13/12. Κλικ εδώ για συμμετοχή στον διαγωνισμό

1 Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

Η 1η Δεκέμβρη καθιερώθηκε το 1988, με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και αργότερα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Aids, μιας από τις φονικότερες επιδημίες του σύγχρονου κόσμου με πάνω από 25.000.000 θύματα, ενώ από την εμφάνιση του ιού πριν από 25 χρόνια έχουν προσβληθεί ως σήμερα 60.000.000 περίπου άνθρωποι. Το Aids σκοτώνει κάθε μέρα 1400 παιδιά και κοστίζει τη ζωή σε περισσότερα από 500.000 παιδιά κάθε χρόνο. 

Το Aids, αποτελεί, ίσως, την σημαντικότερη σύγχρονη μεταδιδόμενη ασθένεια, όχι μόνο λόγω του ρυθμού εξάπλωσης της και της αύξησης του αριθμού των θυμάτων, αλλά επιπρόσθετα λόγω του κοινωνικού στίγματος που συνοδεύει τους ασθενείς στην πορεία της άνισης μάχης τους με τον ιό του Αids(Hiv). Είναι στο χέρι του καθενός μας να κάνουμε πράξη το σύνθημα «ενημέρωση, προφύλαξη, εξέταση» και χωρίς ταμπού να ενημερωθούμε και να ενημερώσουμε τους συνανθρώπους μας και να υποστηρίξουμε τις εθελοντικές δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση.
 

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

Google Earth 6: Οι πιο «αληθινές» βόλτες που έκανες ποτέ από τον υπολογιστή σου

Τo Google Earth σού δίνει εδώ και καιρό τη δυνατότητα να περιηγείσαι σε όλο τον πλανήτη από την καρέκλα του γραφείου ή τον καναπέ σου. Μπορείς να το κατεβάσεις στον υπολογιστή σου, χωρίς να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ, και να γνωρίσεις μαζί του κάθε γωνιά της γης, στην οποία θα ήθελες πολύ να βρεθείς αλλά… δεν είναι και τόσο εύκολο.
Κάθε νέα έκδοση του προγράμματος κρύβει και μία έκπληξη γι’ αυτούς που το έχουν εγκαταστήσει, έτσι το Google Earth 6 έχει κι αυτό τις δικές του ανανεώσεις, που θα σε κάνουν να θέλεις να το κατεβάσεις μόλις τελειώσεις την ανάγνωση αυτού του κειμένου.

Ποιες είναι όμως οι αλλαγές της νέας έκδοσης;Με το Google Earth 6 μπορείς να εξερευνήσεις τους δρόμους μίας πόλης όπως ποτέ προηγουμένως. Το νέο Street View σε βοηθάει να περιηγηθείς σε κάθε μέρος εύκολα και γρήγορα, ενώ, τη στιγμή που το επιθυμείς, μπορείς να επιλέξεις την αλλαγή σε ground-level view, ώστε να δεις την ίδια τοποθεσία σε 3D.
Στη νέα έκδοση μπορείς πλέον να δεις τρισδιάστατα δέντρα σε τοποθεσίες σε ολόκληρο τον πλανήτη για πιο αληθοφανή περιήγηση, σαν να βρίσκεσαι σε κάθε σημείο πραγματικά. Επίσης, με τη λειτουργία «Historical Imagery», που πρωτοείδαμε στην έκδοση 5.0 και βελτιώνεται ακόμη περισσότερο, μπορείς να πάρεις μια γεύση από το αγαπημένο σου μέρος μία άλλη ιστορική περίοδο.

Κατέβασέ το τώραΟι βελτιώσεις είναι πολλές και σημαντικές, γι’ αυτό ένα update στο Google Earth που έχεις στον υπολογιστή σου επιβάλλεται. Μπες και κατέβασέ το, λοιπόν, από το www.google.com/earth και ξεκίνα άμεσα τις πιο «αληθινές» περιηγήσεις σου στον πλανήτη.via@techgear.gr

Γιατί τα CD δέχονται μέχρι 74 λεπτά μουσικής;

Αναρωτηθήκατε ποτέ το λόγο για τον οποίο τα CD δέχονται 74 λεπτά ήχου; Η αρχική σκέψη λοιπόν ήταν να δέχονται 60 λεπτά, δηλαδή ακριβώς μία ώρα. Έλα όμως που οι Ιάπωνες…
και ειδικά οι εκπρόσωποι της Sony, είχαν μια αγάπη για την Ενάτη του Beethoven. Η Ενάτη Συμφωνία διαρκεί 74 λεπτά και ήταν από τα πρώτα μουσικά κομμάτια που θα αποτυπωνόταν σε CD. Οπότε και το 60 έγινε 74 και έτσι όλα τα CD βγήκαν στα 74 λεπτά της ώρας. Φυσικά έχουν περάσει χρόνια από την εποχή του πρώτου CD και πλέον υπάρχουν και CD που δέχονται και περισσότερα από 74 λεπτά. Όμως αυτό ήταν το μικρό μάθημα ιστορίας για σήμερα!


via@endiaferonta.com

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010

Αλλαγές στις λεωφορειακές γραμμές τον Δεκέμβριο.

CLOSE WINDOW

Στον νέο σχεδιασμό, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ θα αποτελέσουν τη «ραχοκοκαλιά» της σύνδεσης με το κέντρο της Αθήνας καθώς θα μειωθούν δραστικά οι λεωφορειακές γραμμές που θα συνδέουν τα προάστια με το κέντρο και είτε θα συγχωνευθούν είτε θα περικοπεί το μήκος της διαδρομής τους και θα μετατραπούν σε τροφοδοτικές των μέσων σταθερής τροχιάς.
via@ethnos.gr

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010

βρες τι και που θα φας με την βοήθεια του ''ταβερνοχώρου''

Αναζητήστε στο google maps εύκολα τι και που θα φας ωραίο φαγητό. διάλεξε μια από τις παρακάτω κατηγορίες για να επιλέξεις αυτό που θες.

Ακόμα, διάβασε τις κρητικές των πελατών και πάρε μια γεύση για το τι πρόκειται να φας ή να πιεις.. πραγματικά χρήσιμο site κυρίως για την Θεσσαλονίκη.. http://www.tavernoxoros.gr/

http://www.beer.gr ένα site ένας στόχος.μια ποιοτική ελληνική σελίδα προκειμένου να μάθετε τα πάντα για την μπύρα και όχι μόνο. ενημερωθείτε για τις μπύρες τις μπυραρίες την μπυροπαιδεια, μάθετε νέα και συζητήστε τα στο forum το site!

θέλετε να φτιάξετε την δική σας μπύρα στο σπίτι? ακολουθήστε τον  οδηγό αγοράς για νέους homebrewers και ανακαλύψτε πως!

Πως να κάνετε το Ubuntu να μοιάζει με Mac How to make Ubuntu 10.10 Resemble a Mac

ακολουθήστε το πλήρως εικονογραφημένο οδηγό για να μεταμορφώσετε το Ubuntu σε Mac πατώντας εδω

29€ για 8 ώρες εκπαίδευση σε σεμινάριο της επιλογής σας (Οικονομία, Πληροφορική, Μαγειρική, Ομορφιά) με βεβαίωση σπουδών από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ στην Αθήνα, αξίας 400€ - έκπτωση 92%

Όροι και Στοιχεία της Προσφοράς • Η προσφορά ισχύει από 30/11/2010 έως και 25/5/2011.
 • Το κάθε κουπόνι ισχύει για 1 άτομο για 8 ώρες εκπαίδευσης σε ένα από τα ακόλουθα σεμινάρια:
  • Ομορφιάς: Μακιγιάζ, Περιποίηση προσώπου, Manicure, Pedicure, Περιποίηση μαλλιών, Personal Styling
  • Πληροφορικής: Word, Excel, Power Point, Photoshop, Flash
  • Οικονομίας & Διοίκησης: Αυξήστε το πελατολόγιο της επιχείρησής σας, Αυξήστε τα έσοδα της επιχείρησής σας χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνικές πώλησης
  • Επισιτισμού - Τουρισμού: Μαγειρική από το Α έως το Ω, Πώς να μαγειρεύετε υγιεινά
  όπως αναλυτικά αναφέρονται εδώ.
 • Το κάθε σεμινάριο πραγματοποιείται σε 2 τετράωρα και με τη λήξη του παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου.
 • Η προσφορά ισχύει μόνο για τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ στηνΠατησίων 31.
 • Μπορούν να αγοραστούν πολλαπλά κουπόνια ανά χρήστη και να χρησιμοποιηθούν από τον ίδιο (για την παρακολούθηση περισσότερων του ενός σεμιναρίου) ή, με τη μορφή δώρου, από συγγενείς ή φίλους.
 • Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων στο σεμινάριο Μαγειρικής είναι 30 άτομα, ενώ στα υπόλοιπα σεμινάρια 80 άτομα.
 • Η προσφορά δεν ισχύει για τους ήδη εγγεγραμμένους μαθητές της σχολής.
 • Απαιτείται τηλεφωνική επικοινωνία και δήλωση συμμετοχήςτουλάχιστον 15 ημέρες πριν, στο 210 5279500, από Δευτ. έως Παρ. 10.00 - 21.00 και Σάβ. 10.00 - 13.00.'
 • Πατήστε εδώ για να αγοράσετε την προσφορά. ισχύει μέχρι αύριο βράδυ
via@goldendeals.gr

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010

Ιταλία: Εγκαίνια στο μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο της Ευρώπης


Ο μεγαλύτερος σταθμός ηλιακής ενέργειας στην Ευρώπη, ισύχος 70 μεγαβάτ, εγκαινιάστηκε την Τρίτη στη βορειοανατολική Ιταλία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικάνικης, κατασκευάστριας εταιρίας, SunEdison. «Ο μεγαλύτερος σταθμός φωτοβολταϊκών που λειτουργεί στην Ευρώπη ολοκληρώθηκε και θα συνδεθεί με το δίκτυο μέσα σε 9 μήνες», πρόσθεσε η SunEdison.

Αυτός ο σταθμός βρίσκεται στην επαρχία Ροβίγκο, στην περιφέρεια του Βένετο, έχει ισχύ 70 μεγκαβάτ, εκτείνεται σε επιφάνεια 850.000 τετραγωνικών μέτρων και μετρά 280.000 ηλιακά πάνελ. Κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου λειτουργίας του θα καλύψει τις ανάγκες σε ηλεκτρικό ρεύμα 16.500 νοικοκυριών και θα αποτρέψει την έκλυση περισσότερων από 40.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Η Ιταλία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός ηλιακής ενέργειας στην Ευρώπη μετά τη Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία της ιταλικής κυβέρνησης.


via@ypodomes.com

Το Σάββατο στην Πλατεία Αγ. Ειρήνης!


Επόμενη δράση των atenistas αυτό το Σάββατο 27 Νοεμβρίου στις 9  το βράδυ στην Αγία Ειρήνη (Aιόλου) και στην πολύπαθη πλατεία της που μετατρέπεται καθημερινά σε πάρκινγκ.
Φέρνουμε το δικό μας ποτό, τις δικές μας μουσικές, γεμίζουμε την πλατεία με ανθρώπους και όχι με αυτοκίνητα. Όπως πρέπει δηλαδή.

ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Πέμπτη 25/11: Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ 12:00 - 16:00, 
Τρόλλεϋ, Προαστιακός 12:00 - 15:00, Λεωφορεία 5:00-7:00 και 22:00-Λήξη

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010

«Πως να μιλάμε για βιβλία που δεν έχουμε διαβάσει», Pierre Bayard

Το βιβλίο αρχίζει με το παρακάτω τσιτάτο του Όσκαρ Ουάιλντ: Ποτέ δεν διαβάζω ένα βιβλίο όταν πρέπει να γράψω την κριτική του. Επηρεάζεται κανείς τόσο πολύ!
 
Με τέτοιον τίτλο και τέτοιο τσιτάτο στην αρχή, πως να μην αγοράσεις αυτό το βιβλίο όταν το δεις σε βιβλιοπωλείο; Το πήρα λοιπόν με τη σκέψη να διασκεδάσω και να κάνω ένα διάλλειμα από τα άλλα (σοβαρά) αναγνώσματά μου. Η έκπληξή μου διπλή όταν άρχισα το διάβασμα. Πρώτον, το βιβλίο δεν είναι καθόλου αυτό που νόμιζα, δεν είναι δηλαδή φάρσα. Δεύτερο, παρά την πρώτη, στιγμιαία, απογοήτευση λόγω μή-φάρσας, το βιβλίο το ρούφηξα μέχρι τέλους.

Ο Pierre Bayard είναι καθηγητής λογοτεχνίας στο πανεπιστήμιο Vincennes-Saint-Denis στο Παρίσι ενώ ταυτόχρονα ασχολείται και με τη ψυχανάληση. Και οι δύο αυτές ιδιότητές του φαίνονται καθαρά στο βιβλίο. Το θέμα στην πραγματικότητα είναι το διάβασμα ενός βιβλίου, και πώς εμπλέκεται ο ψυχισμός του αναγνώστη με το βιβλίο που διαβάζει. Ο συγγραφέας κατηγοροποιεί τους διάφορους τρόπους ανάγνωσης αλλά κα μη-ανάγνωσης ενός βιβλίου. Γίνονται εκτεταμένες αναφορές στον Πωλ Βαλερύ, αδιαμφισβήτητου δάσκαλου της μη ανάγνωσης, όπως τον αναφέρει, στον Ουμπέρτο Έκο και το Όνομα του Ρόδου, στον Γκράχαμ Γκρήν και τον Τρίτο Άνθρωπο καθώς και σε αρκετούς άλλους λιγώτερο γνωστούς. Σε κάθε ένα από αυτά τα κεφάλαια γίνεται ανάλυση μέσα από τα βιβλία-παραδείγματα της έννοιας του εικονικού και του πραγματικού χρόνου, της έννοιας της ‘πραγματικότητας’ του βιβλίου, και της ανάγνωσης-στρέβλωσης αυτής της ‘πραγματικότητας’ απο τον αναγνώστη. Στο τελευταίο κεφάλαιο ο συγγραφέας αναφέρεται εκτεταμένα στον Όσκαρ Ουάιλντ ο οποίος ασχολήθηκε σε βάθος με τη σχέση της κριτικής και του ίδιου του βιβλίου ή ακριβέστερα με τη σχέση του κριτικού και του συγγραφέα.

Ένα εξαιρετικό βιβλίο πάνω στη σημειολογία της ανάγνωσης.

                                                                                           του Αλέκου Λασκαράτου

Έρχονται τσουχτερές αυξήσεις στα εισιτήρια των ΜΜΜ


Τσουχτερές αυξήσεις έρχονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα. Το εισιτήριο που σήμερα είναι 1 ευρώ και ισχύει για 90 λεπτά και κίνηση με όλα τα διαθέσιμα μέσα μαζικής μεταφοράς (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ, ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ) θα σκαρφαλώσει από το νέο έτος στο 1,20 ευρώ ενώ υπάρχουν και κάποιες φήμες για ακόμα πιο υψηλό εισιτήριο στα1,50 ευρώ!
Όπως λέχθηκε «είναι καλύτερο να αυξηθεί το εισιτήριο περισσότερο για τους μη συχνούς χρήστες παρά να περικοπούν και άλλο οι αποδοχές των εργαζομένων. Καμία ωστόσο πληροφορία δεν έχει υπάρξει για την τιμή της μηνιαίας κάρτας που θα συμπαρασυρθεί από τις επερχόμενες αυξήσεις.
Οι ελεγκτές της τρόικας σε συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό Υποδομών κο Ρέππα ζήτησαν τη μείωση των δαπανών ενώ ο Υπουργός τους ενημέρωσε για τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η Κυβέρνηση. Μείωση από 5 σε 2 εταιρείες (μία για Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ και μία για ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ) και μείωση των απασχολούμενων από 12.000 σε 10.000. Για πρώτη φορά υπήρξε φήμη για ένταξη και των ΚΤΕΛ κάτω από την ομπρέλα της δεύτερης εταιρείας.
Για τους εργαζόμενους που θα συνεχίσουν στα νέα εταιρικά σχήματα θα υπάρξει νέο μισθολόγιο εξορθολογισμένο και σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες που θα υπάρχουν.
Οι αντιδράσεις των εργαζομένων αναμένονται ιδιαίτερα σημαντικές το επόμενο χρονικό διάστημα και μετά την ανακοίνωση των οριστικών αποφάσεων της Κυβέρνησης ενώ ένα σημαντικό πρόβλημα είναι η σύγκλιση των μισθών μεταξύ Αττικό Μετρό και ΗΣΑΠ που σήμερα είναι αρκετά ανόμοιες.
Το μεγαλύτερο πάντως πρόβλημα στις μέσα μαζικής μεταφοράς είναι η λαθρεπιβίβαση καθώς υπολογίζεται συνολικά στο 25% (!!!) δημιουργώντας ακόμα και πρόβλημα βιωσιμότητας στα μέσα ενώ ο έλεγχος στο δίκτυο της Αθήνας με τον τρόπο που γίνεται σήμερα είναι σχεδόν αδύνατον να συγκρατήσει την τάση που υπάρχει για μη επικύρωση του εισιτηρίου. Εδώ εξετάζεται η λύση ενός ιδιωτικού φορέα που θα διεξάγει αυτή την υπηρεσία με στόχο την καταπολέμηση της.
Σε αντίστοιχα συστήματα μεγάλων πόλεων η πλέον επιτυχημένη και εφαρμοσμένη λύση είναι η είσοδος στο μετρό από μηχανήματα με μπάρες και αυτόματο έλεγχο των εισιτηρίων- καρτών και είσοδος μόνο από την μπροστινή πόρτα με έλεγχο των εισιτηρίων από τον οδηγό στα λεωφορεία όπου το πρόβλημα είναι και οξύτερο. 


Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010


Samsung G2 Portable HX-MU050DC - Σκληρός δίσκος - 500 GB - Hi-Speed USB - Μαύρο
57,50 €Image

Ο Rupert Murdoch, εραστής της εφημερίδας εδώ και πολλά χρόνια και ο Steve Jobs συνεργάζονται για να δημιουργήσουν τη Daily, μία εφημερίδα που θα φορτώνει απ'ευθείας στο iPad.

Η τιμή της θα είναι 99 σεντς την εβδομάδα, χαμηλότερη δηλαδή από τις έντυπες εκδόσεις και ήδη έχει 100 δημοσιογράφους που θα στεγαστούν στον 26ο όροφο της News Corp στη Νέα Υόρκη.

Η Daily δεν θα υπάρχει σε έντυπη έκδοση ούτε θα δημιουργηθεί web edition. Επίσης, δεν θα δέχεται links ούτε θα παραπέμπει σε άλλα, δημιουργώντας έναν τύπο εφημερίδας που δεν έχει ξαναγίνει.

Το στοίχημα που θέλει να κερδίσει ο Murdoch είναι ότι οι καταναλωτές είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για πληροφορίες που βρίσκονται αποκλειστικά on-line.

H ιδέα ανήκει αποκλειστικά στον 79χρονο Murdoch ο οποίος εμπνεύστηκε από μία έρευνα που απέδειξε ότι οι κάτοχοι iPad διαβάζουν με μεγαλύτερη προσοχή απ'ό,τι κατά το παραδοσιακό σερφάρισμα στο internet, όπου η άσκοπη περιπλάνηση είναι πιο συνηθισμένη.


via@lifomag
Coffee art

photo


photo

photoΜε την απονομή των βραβείων ολοκληρώθηκε το 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λονδίνο, σε μία ατμόσφαιρα γιορτής με ελληνική μουσική και χορό, και με αισθήματα ικανοποίησης από τις προβολές στον νέο χώρο διεξαγωγής του Φεστιβάλ που ήταν το Westbourne Studios στο Notting Hill και από τη μεγάλη συμμετοχή του κοινού. Τα βραβεία δόθηκαν στις παρακάτω ταινίες:
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας
Ο Διαχειριστής του Περικλή Χούρσογλου

Βραβείο Καλύτερης Ιδέας για ταινία μεγάλου μήκους
Στο βάθος κήπος του Κλεάνθη Δανόπουλου

Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ
Κική Δημουλά της Κατερίνας Πατρώνη

Βραβείο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ
Λεηλατώντας μία ματωμένη χώρα του Τάκη Παπαγιαννίδη και Υπόθεση Ευριδίκη του Φρέντυ Βιάννελη

Βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους
Οδηγίες Χρήσεως του Κώστα Γιαλλουρίδη και Vibes του Δημήτρη Κόλλια

Βραβείο Πειραματικής Ταινίας
Empirical Data του Γιώργου Δρίβα

Βραβείο Ταινίας Video Art
Υδροχόος της GM Τουλιάτου

Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου
Θα έρθουν μια μέρα από την Αντιγόνη Ζόγκα

Βραβείου Καλύτερου Σεναρίου Μικρού Μήκους
Letting Go της Christina Borg

Βραβείο Κοινού (online voting)
Τύχη του Νίκου Σκουλά

Βραβείο Κοινού (in-house screenings)
Οι κολοσσοί του έρωτα του Νίκου ΜυστριώτηΚυριακή, 21 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΙΟΔΙΑ
πατήστε εδώ για παραπομπή στο site, δείτε πως να ΜΗΝ πληρώνετε τα διόδια
Ακριβά θα πληρώνουν το τσιγάρο τους όσοι οδηγοί καπνίζουν όταν έχουν στο αυτοκίνητο παιδί κάτω των 12 ετών. Η τροπολογία, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, προβλέπει πρόστιμο 1.500 ευρώ και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για έναν μήνα! 

Η προστασία των ανηλίκων από τον καπνό, ωστόσο, δεν αναιρεί τα σχέδια του υπουργείου Υγείας για ελαστικοποίηση των αντικαπνιστικών μέτρων μετά το «αντάρτικο» των ιδιοκτητών υγειονομικού ενδιαφέροντος. 

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, οι αρμόδιοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιτρέψουν και πάλι τα τασάκια στα τραπέζια σε μπαρ και καφετέριες κάτω των 70 τ.μ., ακολουθώντας το πρόσφατο παράδειγμα της Ολλανδίας. Στην περίπτωση αυτή, προϋπόθεση θα είναι η αυτοαπασχόληση, που διασφαλίζει πως δεν θα υπάρχουν εργαζόμενοι οι οποίοι θα αναγκάζονται να εισπνέουν τον καπνό των πελατών.

Μάλιστα, πιθανό είναι να καθιερωθεί «ωράριο» στο κάπνισμα- δηλαδή, να επιτρέπεται το τσιγάρο σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και καφετέριες μετά τις εννιά η ώρα το βράδυ. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, αυστηρή θα είναι η «πόρτα» στα καταστήματα για καπνίζοντες, αφού δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε ανηλίκους. 

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, το υπουργείο Υγείας εξαιρεί την επιστροφή του τσιγάρου στα εστιατόρια, όπου συχνάζουν οικογένειες με μικρά παιδιά. Στο μεταξύ, 1.500 ευρώ θα είναι το πρόστιμο όχι μόνο για τους οδηγούς αλλά και για τους επιβαίνοντες που καπνίζουν μπροστά σε παιδιά κάτω των 12 ετών. 

Μάλιστα, το πρόστιμο θα διπλασιάζεται εάν αυτός που καπνίζει οδηγεί αυτοκίνητο δημοσίας χρήσης. Σε ό,τι αφορά την αφαίρεση της άδειας οδήγησης για έναν μήνα, στη σχετική τροπολογία διευκρινίζεται πως η ποινή θα ισχύει ακόμη και στην περίπτωση που δεν διαπράττει ο οδηγός την παράβαση, αλλά «πρόσωπο που επιβαίνει στο αυτοκίνητο». 

Σημειώνεται πως η διαπίστωση της παράβασης και η επιβολή των προστίμων θα γίνεται από την Αστυνομία.
via@tanea.gr

Πως είναι η ευρωπαϊκή ένωση αυτή την στιγμή

Ο Darren Berrecloth έκανε πάλι το θαύμα του. Ο αθλητής της Red Bull, αφού πρώτα ανέβηκε σε υψόμετρο δύο χιλιάδων ποδιών με το ποδήλατό του φορτωμένο στην πλάτη, μετά απόλαυσε μια κάθετη κατάβαση, όπου οι γρήγορες εναλλαγές κατεύθυνσης και οι ακραίες κλίσεις άξιζαν -όπως δήλωσε μετά τον άθλο του- και μεγαλύτερο ακόμα κόπο. Η υπομονή κι αντοχή που επέδειξε ο Darren στην αναρρίχηση τον αντάμειψαν με την απολαυστικότερη κατάβαση πάνω στο μαροκινό χώμα (έρημος Gobi). Απολαύστε το βίντεο που ακολουθεί...


via@zougla.gr
Για φοροδιαφυγή καταδικάστηκε ο ηθοποιός Γουέσλι Σνάιπς, ο οποίος και θα εκτίσει τριετή ποινή φυλάκισης.
"Ο κατηγορούμενος Σνάιπς είχε μια δίκαιη δίκη...ήλθε ο χρόνος για να εκτελεστεί η απόφαση", αναφέρει στην απόφαση του ο περιφερειακός δικαστής Τερέλ Χόντζες.
Ο Σνάιπς άσκησε έφεση στην καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου της Οτσάλα της Φλόριντα για τρεις κατηγορίες για φοροδιαφυγή το 2008, η οποία όμως απορρίφθηκε.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο O ηθοποιός δεν κατέθεσε την επιστροφή φόρων του το διάστημα 1999-2004 και συνωμότησε με άλλα δύο άτομα προκειμένου να καταχραστούν με δόλο την εφορία.
Ο Σνάιπς είχε καταδικαστεί το 2006, επειδή επιχείρησε με απάτη να εισπράξει επιστροφή φόρων ύψους 7,3 εκατομμυρίων δολαρίων